De verschillende Grote Leeuwenbek soorten bloeien in de kleuren wit, geel, roze & rood. De Leeuwenbek soorten zijn echte zomers bloeiers. De meeste soorten bloeien vanaf juni tot en met augustus. Er zijn ook soorten die langer doorbloeien in uw tuin. Klik door voor meer informatie over de verschillende soorten die u kunt aanplanten in uw tuin of border. 

Grote leeuwenbek 'Antirrhinum' combineren

Wilt u uw borders vullen met Grote leeuwenbek 'Antirrhinum' planten en bijpassende tuinplanten? Bekijk dan onze kant en klare borderpakketten of vraag een borderplan op maat aan. Wij zijn gespecialiseerd in het combineren van tuinplanten. 

Verzorging

Niet te veel bemesten. Kies een zonnige plek. Goed bewateren. Uitgebloeide bloemen wegknippen voor een betere doorbloei.

De Grote leeuwenbek zijn kruidachtige planten uit de Weegbreefamilie (Plantaginaceae). Het zijn planten die van oorsprong uit het middelandse zeegebied komen, maar steeds vaker in het wild te vinden zijn. Deze bijzondere tuinplanten worden als sinds de 16e gecultiveert.

Bloemen en bloeiperiode

Het voordeel van de één- en tweejarige planten is het het langbloeiende tuinplanten zijn. Prachtige kleuren die soms wel tot en met de winter door bloeien. Deze vrij sterke planten zaaien zichzelf uit en hebben allemaal een enorme sierwaarde in uw tuin. Bijen, vlinders en andere insecten zijn dol op deze planten! De bloeiperiode ligt in de zomermaanden. 

Standplaats Grote leeuwenbek 'Antirrhinum'

Alle Grote Leeuwenbekjes houden van een zonnige plaatsen. Prachtig voor borders in de zon en voor in 'tuinen op het zuiden'. Vraagt wel voedselrijke grond, dus yarinde adviseert om regelmatig compost of mest te strooien. Belangrijk is dat de plant nooit uitdroogt. Bij veel vaste planten is het aan te raden om de bloemen na de bloei weg te knippen. Wilt u het jaar erop ook genieten van de Grote Leeuwenbek? Laat de planten dan staan zodat ze de kans krijgen om zichzelf in uw tuin of border uit te zaaien. 

Leuk om te weten

De naam Antirrhunum komt uit het Oudgrieks 'Antirrhinon' (anti = lijkt op, rhis = snuit, inus = van). De wetenschappelijke naam betekent dus 'lijkt op een snuit', waarschijnlijk naar de vorm van de bloemen of de vruchten. Majus komt uit het latijn en betekent 'Groter'.